Karščiausios naujienos tiesiogiai iš įvykio vietos, naujienos iš Lietuvos ir pasaulio

Facebook“ pagaliau atsirado funkcija, kuria anksčiau naudotis galėjo tik Zuckerbergas

608

Socialinio tinklo „Facebook“ pokalbių programėlėje atsirado funkcija pašalinti jau išsiųstą pranešimą per dešimt minučių. Tokia galimybė atsirado iOS ir „Android“ programėlių naudotojams.

Ji veikia tokiu būdu: reikia pasirinkti norimą pranešimą, dukart paliesti toje vietoje ekraną, pasirodžiusiame meniu pasirinkti trynimą arba visiems pokalbio dalyviams, arba tik sau vienam. Paskutinysis variantas buvo suteikiamas ir anksčiau. Pranešimas turi būti išsiųstas ne vėliau nei prieš dešimt minučių, rašoma „Gizmodo“.

Kiti vartotojai tuo pat metu gaus pranešimą apie tai, kad pašnekovas panaikino pranešimą iš pokalbio. Jie galės dėl to netgi pasiskųsti „Facebook“. Iki šiol „paslėpti“ pranešimo buvo neįmanoma, nepaisant ištrynimo, jį vis tiek matydavo kiti pašnekovai.

„Facebook“ pirmą sykį prabilo apie galimybę ištrinti pranešimus, kurie jau išsiųsti, 2018-ųjų balandį. Tačiau tuomet ši funkcija buvo prieinama tik Markui Zuckerbergui, kol „Facebook“ programuotojai nesutvarkė šios funkcijos saugumo klausimų.

Galimybė ištrinti žinutę ir jos gavėjui yra tokia nauja, kad „Facebook“ dar net nespėjo atnaujinti savo „Klausimai/atsakymai“ skilties, kurioje yra pabrėžiama, kad tokios galimybės kol kas dar nėra. Anksčiau vartotojai galėdavo ištrinti žinutę, tačiau tai matydavo tik jie patys, o žinutės gavėjas apie tai nieko nežinodavo.

www.tv3.lt

Comments are closed.